Ruter

Varde Classic tilbyder 4 forskellige ruter.
Alle ruter har start og mål ved Varde Fritidscenter.

Se rute beskrivelse herunder

115 km

Ruten er forholdsvis flad, og bringer dig rundt i Varde kommunes østlige del. Allerede efter 10 km møder du Skovbakken på Karlsgårde Søvej og bare 4 km senere skal Kirkebakken i Næsbjerg forceres. Herefter går rejsen mod Årre. Årre er eneste sted på ruten hvor du skal på Cykelsti, men kun ganske kort hvor vi skal under Tingvejen. Ruten fortsætter mod Hjortkær, Fåborg, Agerbæk. I Agerbæk kører vi over Debel og Hesselho inden vi kører mod Starup/Tofterup og ud over  Boldhede til Nordenskov.

I Nordenskov står vores Crew klar med et velforsynet depot. Ved depotet er der også en dropzone, hvor du kan komme af med dit affald fra gels og bar mv.

Fra Nordenskov skal vi over Ansager, Skovlund, Gårde, Horne.

Inden mål møder du Stilbjerg bakken, hvor du har mulighed for at slå det afgørende hul inden opløbsstrækningen.

60 km

Ruten er forholdsvis flad, og bringer dig rundt i Varde kommunes østlige del. Allerede efter 10 km møder du Skovbakken på Karlsgårde Søvej og og bare 4 km senere skal Kirkebakken i Næsbjerg forceres. Herefter går rejsen mod Årre.

Fra Årre kører du mod Vrenderup og videre til Nordenskov.

I Nordenskov står vores Crew klar med et velforsynet depot. Ved Depotet er der også Dropzone, hvor du kan komme af med dit affald fra gels og bar mv.

Fra Nordenskov fortætter du mod Sig via Karlsgårde. Efter Sig går der videre mod Varde. Inden mål møder du Stilbjerg bakken, hvor du har mulighed for at slå det afgørende hul inden opløbsstrækningen.

43/86 km MTB / Gravel - Cykelcross

MTB / Gravel – Cykelcross ruten til Varde Classic er IKKE et teknisk MTB track

men i stedet en MTB / Cykelcross cykeltur nord for Varde, på skovveje, grusveje og asfaltveje,

som kan køres af ALLE, og man bestemmer helt selv hastigheden.

Der er ikke indlagt depot på den forholdsvis korte rute, så husk selv at have noget med!

Ruten mærkes op med Gul maling på vejen hvor der skal drejes, og skiltning/minebånd hvor det er nødvendigt.

Starten for Gravel/Cykelcross går kl. 10:00 med MASTERSTART fra Varde Fritidscenter og ca. 3 km over til Isbjerg Møllevej, hvor løbet gives frit. Det er en MTB rytter der kører MASTER i fornuftigt tempo!

Starten for MTB går kl. 10:10 med MASTERSTART fra Varde Fritidscenter og ca. 3 km over til Isbjerg Møllevej, hvor løbet gives frit. Det er en MTB rytter der kører MASTER i fornuftigt tempo!

På skiftende asfalt/grus underlag når man efter 10 km frem til Orten Plantage, som vi har fået lov til at benytte til løbet. De 5 km gennem Orten Plantage er på skovveje og skovstier.

De næste 6 km er på skiftende underlag via Debel til Frøstrup Plantage, hvor der køres 5 km på grusveje.

Nu vendes næsen hjemefter på både asfalt og grusveje de 14 km. frem til Tinghøj, hvor MTB / Cykelcross ruten møder Landevejruten.

De sidste 3 km. er ren asfalt ind til Mål ved Varde Fritidscenter.

Sponsor

Hvad er Gravelrace

Gravel/Cyklecross er  klassen for tidens trend ”Gravel-Ride”. Mange vil gerne køre på grusveje, markveje og asfalt, men IKKE på MTB.
I stedet køres der på cykler med lidt brede og grove hjul, der kan klare opgaven. Denne klasse er både for Gravel-, Cross-, Hybrid- og Tour-cykler.

Ruten er 2 omgange på 43 km MTB ruten, med banan og vand depot ved Fritidscenteret.