3-2-1 God tur

Publiceret

Med en ny event, Varde Classic, følger Varde Cykelklub op på den succes, der fulgte i slipvinden af TV2 på Tour, hvor der både i 2015 og 2016 var cirka 1000 deltagere. I dag var de godt nok kun 177 på Tour

Varde: Med en kontrolleret nedtælling, efterfulgt af ønsket om en god tur, var Per Mørkeberg med sin militære baggrund og præcise stemmeføring den helt rigtige løbskordinator. På sekundet, da klokken slog ”niner”, blev 72 cykelryttere sendt ud på 115 kilometer. En halv time senere blev talte han ned for de 39, der havde valgt at køre 60 kilometer, og klokken 10 gik starten for 57 MTB ryttere, der ad skovstier og snørklede småveje skulle ud på en 43 kilometer lang rute.

I bragende solskin og let medvind fik Varde Cykelklub sendt de i alt 177 deltagere over startlinjen til det cykelløb, de håber bliver en årlig tilbagevendende begivenhed – Varde Classic.

– Set i bakspejlet skulle vi nok have valgt en anden dato, for netop i dag afvikles Vestkystløbet, som også er en stor idrætsmæssig begivenhed. Men vi er godt tilfredse med deltagerantallet, fortæller løbsleder Jens Maaegaard, der er landevejsformand i Varde Cykelklub.

En totaloplevelse

Helt i front var den lokale cykellegende Jørgen Lund, der med VM-sølv i 1969, en OL bronzemedalje i 1976 og fire verdensrekorder allerede fra starten lå i sikker førerposition – i løbsledervognen vel at mærke. Sammen med to race marshalls banede de vejen for eliten, der formodentlig kører strækningen med et snit på 43 kilometer i timen.

Men så stærkt behøver det slet ikke at gå, for Varde Classic skal være et cykelløb med appel til alle såvel elite som børnefamilier.

– Vi tilbyder også en oplevelsestur på ti kilometer, hvor man skal svare på forskellige spørgsmål. Deltagerne får et startnummer og er med i lodtrækningen om sponsorgaverne, men de kører ikke på tid, og ruten bliver udleveret på et kort, fortæller en anden af drivkræfterne i Varde Classic Steen Kruchov.

Også MTB ruten er tilrettelagt på et niveau, så selv nybegyndere kan deltage.

– Vi tror på, at der er grundlag for et årligt cykelløb, der kan blive en tradition for alle, der vil ud på to hjul.