På hjul med et nyt cykelløb i Varde

Varde Cykelklub følger op på den cykelsucces, der fulgte i slipvinden af TV2 på Tour. Både i 2015 og 2016 var der knap 1000 deltagere, Varde Cykelklub håber på mindst 300 til Varde Classic, der afvikles søndag den 11. juni.

Varde: Landevejsformand Jens Maaegaard står for afviklingen af de to landevejsruter på henholdsvis 115 og 60 kilometer. Sten Kruchov er tovholder på MTB-ruten og oplevelsesturen.

– Varde Classic, der skydes i gang søndag den 11. juni, bliver forhåbentlig en fortsættelse af den cykelsucces, vi med TV2 på Tour har oplevet i de seneste to år, siger Steen Kruchov, der understreger, at cykelløbet ikke kun er et konkurrenceræs, men en cykelevent for alle.

Han vil specielt gerne gøre opmærksom på Oplevelsesruten, hvor distancen er ti kilometer i og rundt om Varde.

– Det er en oplagt cykeltur for hele familien. På ruten er der 11 stop, hvor man skal svare på forskellige spørgsmål. Deltagerne får et startnummer og er med i lodtrækningen om sponsorgaverne, men de kører ikke på tid, og ruten bliver udleveret på et kort, siger Steen Kruchov.

Årlig begivenhed

– Der bliver solgt rigtig mange MTB-cykler, men mange kan ikke lide at køre på de mere udfordrende tracks i skoven, derfor har vi fundet en rute, hvor vi både kører på grusveje, asfaltveje og i skovveje i Orten Plantage. Alle der kører på en MTB eller en citybike i dagligdagen kan sagtens køre denne 43 kilometer lange rute og få en dejlig natur- og cykeloplevelse, for ruten er ikke teknisk svær, siger Steeen Kruchov.

Varde Cykeklub, der står bag arangementet, håber på, at rigtig mange vil være med til at træde i pedalerne, så det helt nye cykelløb, Varde Classic, kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

Yderligere information og tilmelding på: vardeclassic.dk